Bewonersvergunning

Wat zijn de voorwaarden?

  • U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente IJsselstein, woont binnen het vergunninggebied en u bent eigenaar of houder van een voertuig.
  • Als u beschikt over een parkeerplaats op eigen terrein dan kunt u alleen een 2e bewonersvergunning aanvragen. Heeft u 3 of meer eigen parkeerplaatsen dan kunt u geen bewonersvergunning aanvragen. 
  • Met een 1e bewonersvergunning Centrum kunt u parkeren in het Centrum én de Schil. Een 2e vergunning is alleen voor parkeren in de Schil. Woont u in de Schil, dan kunt u met uw vergunning alleen parkeren in de Schil.
  • Maximaal 2 kentekens per vergunning. 
  • Uw voertuig mag, met inbegrip van de lading, niet groter zijn dan 6 meter lang en/of 2,4 meter hoog.
  • Heeft u een lease- of bedrijfsauto, dan levert u de volgende documenten aan:
    - Kopie van het tenaamstellingsgedeelte van het kentekenbewijs;
    - Een verklaring waarin de kentekenhouder aangeeft dat het voertuig aan u beschikbaar is gesteld of een kopie van het leasecontract waarin dit is opgenomen.


Het is ook mogelijk in plaats van uw bewonersvergunning een abonnement voor de parkeergarage Eiteren of Overtoom af te sluiten voor een voordelig bewonerstarief. Hiervoor zijn 25 bewonersabonnementen per garage beschikbaar.

Tarieven

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina.
Looptijd vergunningjaar: 1 januari t/m 31 december.

Aanvragen

U kunt een bewonersvergunning aanvragen met dit aanvraagformulier.

Gebruik

Alle parkeervergunningen zijn digitaal en uw kenteken is opgeslagen in een register. De handhavers scannen de kentekens van de auto's. Zo stellen zij vast of een auto een vergunning heeft of niet.

- Heeft u één kenteken op uw vergunning dan is uw kenteken direct actief.
- Als er twee kentekens op uw vergunning heeft staan, activeert u het kenteken waarmee u wilt parkeren in ParkStart. U kunt maximaal één kenteken tegelijkertijd activeren.

Waar kunt u parkeren met een vergunning?

Een vergunning voor het Centrum is geldig in Centrum + Schil + alle woonwerkzones.
Een vergunning voor de Schil is geldig in de Schil + de woonwerkzones in de Schil.

Op welke tijden heeft u een vergunning nodig? 

Maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en vrijdagavond (i.v.m. koopavond) van 18.00 tot 21.00 uur. Buiten deze tijden kunt u gratis parkeren.