Bewonersvergunning

Wat zijn de voorwaarden?

  • U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente IJsselstein, woont binnen het vergunninggebied en u bent eigenaar of houder van een voertuig.
  • Als u beschikt over een parkeerplaats op eigen terrein dan kunt u alleen een 2e bewonersvergunning aanvragen. Heeft u 3 of meer eigen parkeerplaatsen dan kunt u geen bewonersvergunning aanvragen. 
  • Met een 1e bewonersvergunning Centrum kunt u parkeren in het Centrum én de Schil. Een 2e vergunning is alleen voor parkeren in de Schil. Woont u in de Schil, dan kunt u met uw vergunning alleen parkeren in de Schil.
  • Maximaal 2 kentekens per vergunning. 
  • Heeft u een lease- of bedrijfsauto, dan hebben wij de volgende documenten nodig:
    • Kopie van het tenaamstellingsgedeelte van het kentekenbewijs;
    • Een verklaring waarin de kentekenhouder aangeeft dat het voertuig aan u beschikbaar is gesteld of een kopie van het leasecontract waarin dit is opgenomen.


Het is ook mogelijk in plaats van uw bewonersvergunning een abonnement voor de parkeergarage Eiteren of Overtoom af te sluiten voor een voordelig bewonerstarief. Hiervoor zijn 25 bewonersabonnementen per garage beschikbaar.

Tarieven

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina.
Looptijd vergunningjaar: 1 januari t/m 31 december.

Aanvragen

Gebruik

Alle parkeervergunningen zijn digitaal, uw kenteken is opgeslagen in een register. De handhavers scannen de kentekens van de auto's. Zo stellen zij vast of een auto een vergunning heeft of niet.

- Heeft u één kenteken op uw vergunning dan is uw kenteken direct actief.
- Als u twee kentekens op uw vergunning heeft staan, activeert u het kenteken waarmee u wilt parkeren in ParkStart. U kunt maximaal één kenteken tegelijkertijd activeren.

Waar mag ik parkeren met een vergunning?

Een vergunning voor het Centrum is geldig in Centrum + Schil + alle woonwerkzones.
Een vergunning voor de Schil is geldig in de Schil + de woonwerkzones in de Schil.

Op welke tijden geldt er vergunningparkeren? 

Centrum, Schil en W-zone: maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en vrijdagavond (i.v.m. koopavond) van 18.00 tot 21.00 uur.